Predsjednik PDP Branislav Borenović kaže da je cijela situacija oko zastava jedan sveopšti cirkus.

– Ovo je jedan sveopšti cirkus. Milorad Dodik odustaje od zastave Republike Srpske. Rekao je jasno dva puta i prihvatiće da bude samo jedna zastava, zastava BiH, da bi Predsjedništvo radilo. Postavlja se pitanje zašto je sve ovo radio proteklih dana, pravio taj cirkus. Sutra će biti sjednica Predsjedništva sa zastavom BiH. Ovo je sve, ne samo ozbiljna zemlja – istakao je Borenović za N1.

Borenović je naglasio da nema PDP namjeru da dostavlja pisane prijedloge jer postoje jasne procedure kako se obavljaju konsultacije.

– Nemamo namjeru da dostavljamo pisane prijedloge. Postoje jasne procedure kako se obavljaju konsultacije u ozbiljnim zemljama kako težimo i mi da budemo. Na bazi razgovora se dostavljaju određeni prijedlozi koji treba da definišu kako će sutra izgledati Savjet ministara BiH. Da li postoji parlamentarna većina koja će izglasati i da li postoje političke stranke koje su spremne da sjednu zajedno i dogovore Savjet ministara i da pređu preko svih ovako teških kvalifikacija i riječi. Očigledno da postoji prvi koji je prešao preko svih velikih obećanja a to je Milorad Dodik. Dodik je odustao od zastave RS i sutra će biti sjednica sa zastavom Bosne i Hercegovine što znači da će svaki sastanak biti samo sa jednom zastavom – podvukao je Borenović.

Milorad Dodik je konsultacije mogao da održi u svom kabinetu u kojem stalno stoji zastava RS za zastavom BiH, istakao je Borenović i dodao:

– Ova priča nas odvlači sa stvarnih problema sa kojima se građani suočavaju i nije čudo da su ljudi ogorčeni i žele da napuste ovu zemlju. Ovo je jedan rijaliti u kojem je Milorad Dodik preuzeo glavnu ulogu, koji osam dana zaokuplja javnost zastavom – zaključio je predsjednik PDP u emisiji “Dan uživo” televizije N1.

(Srpskainfo)