„Zaista sam krajnje razočaran u institucije Republike Srpske prvenstveno u Vladu Srpske koja je bila dužna da podnese Narodnoj skupštini RS prijedlog za raspuštanje lokalne skupštine”, kaže načelnik opštine Rudo Rato Rajak i dodaje da se opstrukcija rada načelnika i dalje sprovodi.

Politička situacija u Rudom se ništa nije promijenila poslije neuspješnog referenduma promijenjene skupštinske većine predvođene SNSD protiv načelnika opštine Rata Rajaka.

„Zaista sam krajnje razočaran u institucije Republike Srpske prvenstveno u Vladu Srpske koja je bila dužna da podnese Narodnoj skupštini RS prijedlog za raspuštanje lokalne skupštine. Oni to ni do danas nisu uradili. Podsjetiću da je neuspjeli opoziv bio 23.decembra prošle godine i od tada je proteklo sedam mjeseci. Opstrukcija rada načelnika se i dalje sprovodi”, navodi Rajak.

On kaže da su odbornici većine kad su shvatili da nisu sankcionisani poslije neuspjelog opoziva nastavili sa opstrukcijama svega što dolazi od načelnika opštine i njenih građana.

Trenutno je u žiži nešto što se najviše ističe, a to je neusvajanje plana kapitalnih investicija. Time je blokirano da opština Rudo ove godine investira 1,2 miliona КM u kapitalne projekte”, ističe Rajak.

Rajak navodi da je riječ je o novcu koji je isključivo ostvaren uštedom, suficitom od prethodne godine u iznosu od 570.000 maraka, bez ikakvih kreditnih sredstava.

“Sad smo u situaciji da nam je je taj novac blokiran i ne može se upotrijebiti u interesu građana”, dodaje Rajak.

Bez obzira na sve, opština Rudo izmiruje sve obaveze prema radnicima i dobavljačima i nije zadužena ni jednu konvertibilnu marku, navodi načelnik ove opštine.

(BN TV)