Kolika je drskost i bahatost funkcionera SNSD-a pokazuje još jedan primjer iz opštine Bileća koja grca u problemima, a što nekima nije razlog da rade kako im se hoće. Iako je po svim finansijskim pokazateljima u kolapsu, još uvijek je za pojedine lokalne moćnike prilika za pljačku i otimačinu. Ono što se inače smatra klasičnim sukobom interesa, u Bileći je povezano sa nizom primjera zloupotreba budžeta.

Naime, u pismu Redakciji koji su nam dostavili savjesni građani ove opštine, kaže se da je načelnik urbanizma u opštini Bileća Radenko Popara prije nekoliko dana, kada je asfaltiran dio puteva u opštini Bileća na vodovodu i kanalizaciji, iskoristio priliku da asfaltira put u svom selu Fatnica od magistralnog puta  do svoje kuće u dužini 300 m na račun opštine Bileća. Inače, Poparina privatna firma “Bostef inžinjering d.o.o.” je podizvođač radova na projektu vodovoda i kanalizacije u Bileći. Sa druge strane on je predfsjednik opštinskog tima koji nadzire radove na ovom projektu. Dakle, on potpisuje sve situacije i fakture za realizovane faze projeka.

 Radenko Popara

Dvojici ljudi kojima je najviše odgovaralo da radovi traju što duže su načelnik urbanizma u opštini Bileća čija je firma podizvođač i narodni poslanik Radovan Vuković koji je iznajmio kancelarije u svojoj privatnoj kući glavnom izvođaču radova firmi “EKO euro tim”, navodi se u pomenutom pismu i skreće pažnja da se na linku Apifa http://bizreg.esrpska.com/Home/PretragaPoslovnogSubjekta unošenjem naziva firme jasno vidi ko je vlasnik i prokurista te firme. Malo bi bilo reći da se ovdje radi o klasičnom sukobu interesa, a da postoji pravna država, ovo bi prije svega bio predmet za pravosudnu istragu i zloupotrebe.

ISTOK