Vidno nezadovoljstvo aktivista bilećkog SNSD-a zbog „privilegovanja privilegovanih” nije puno uticalo na promjenu plana načelnika opštine Miljana Aleksića, koji je ubrzo nakon prve uplatio i drugu tranšu za tzv. doškolovavanje svog odanog saradnika koji je, eto baš nekim slučajem, načelnik Odjeljenja za finansije.

Naime, Draženu Babiću, načelniku Odjeljenja za finansije, uplaćen je i drugi dio novca u iznosu od 3000 KM za doškolovavanje što ukupno iznosi 6000 KM. Ove uplate su izazvale veliki bunt medju ostalim članovima SNSD-a, jer nikome nije jasno zašto se baš on školuje na račun opštine i ima li ko drugi kome bi takva vrsta usluge bila potrebnija.

Ostali Bilećani, koji ne pripadaju vladajućoj koaliciji, nemaju potrebe ni da komentarišu ovaj slučaj, jer je sigurno da njihova djeca ne mogu dobiti ni zaslužene stipendije, a kamoli navedene iznose novca. Njima samo preostaje da se zapitaju šta se desi sa jednim prelijepim gradom i jednim poštenim narodom.

Bilo kako bilo….uplate liježu, pa dragi Bilećani nije bitno da li imate 30, 40 ili 50 godina. Bitno je da imate sposobnosti koje će vas kategorisati u „najpodobnije medju podobnim” i time ste riješili brigu oko školovanja.

Kako stvari stoje, evo već duže vrijeme, u Bileći će se i školovati samo navedena starosna dob. Naša pametna, vaspitana i poštena omladina odlazi što dalje, ostavljajući dovoljan prostor podobnim, lojalnim, ovakvim ili onakvim da uništavaju i kompromituju i Bileću i Bilećane.

ISTOK