I na ovoj sjednici Skupštine opštine Bileća nisu izostale uvrede i prijetnje, a odbornici skupštinske većine usvojili su budžet za 2018. godinu od 11 miliona maraka. Budžet je potrošački tvrde u opoziciji, s čim se djelomično slažu i predstavnici vlasti.

Većim dijelom sjednice vodila se neprimjerana diskusija. Prednjačio je odbornik SRS “Vojislav Šešelj” Dražen Dunđer koji uvredama nije štedio predsjednika Skupštine Srđana Rogana i načelnika Miljana Aleksića.

Upravo Dunđera u SNSD-u vide kao jednog od krivaca što je Skupština Bileće postala prepoznatljiva po skandalima, dok Dunđer na neprimjeren način odgovara da SNSD sve prebacuju na njega, a da im nije smetalo kako se ponaša dok su zajedno bili u vlasti i imali zajedničkog kandidata na proteklim izborima.

“Vidite koliko imamo problema u Skupštini sa pojedinim odbornicima, evo da ne kažem dva, tri odbornika koji stalno vrijeđaju i provociraju. Da li oni jedno misle, drugo pričaju, treće rade to je njihov stvar”, rekao je Ljubo Vuković, odbornik SNSD-a.

“Treba svu pažnju skrenuti na mene. A kada sam im ja održavao ugled skupštine, zašto su me uzeli da im dovedem pjana na vlast.

Njima bi odgovaralo da mi budemo odbornici koji su u skupštinskoj većini, koji ne znaju ništa. Da dovedete desetoro teladi u ovu skupštinu više bi znalo nego deset Ljubovih odbornika”.

A kada je u pitanju bužet u iznosu od 11 miliona KM, u koji je uvršteno i nedavno kreditno zaduživanje od preko 3 miliona za izmirenje starih obaveza tu se i opozicija i vlast slažu da je potrošački.

“To je tipični potrošački budžet. Ako znamo da za lična primanja treba četiri miliona, za materijalne troškove milion i po, za socijalu milion, za kredite milion i po, to je 8 i po miliona a budžet je 8 miliona i 100 hiljada. Ne računam ona tri miliona kredita”, istakao je Dragan Babić, odbornik SRS RS.

Tokom diskusije u skupštinskoj sali to je rekao i Ljubo Vuković.

“Ja sam rekao na sjednici da je više potrošački ali ne može se reći da je samo potrošački. Nešto se radi u Bileći, normalno da se može i više uraditi i radiće se”, naglasio je Vuković.

Od ove sjednice predsjednik Skupštine Srđan Rogan, koji je zbog ulaska u skupštinsku većinu isključen iz PDP-a, priključio se klubu SNSD-a.

Opozicija je prilikom usvajanja budžeta tražila pojedinačno glasanje, jer i dalje tvrde da je odbornica “Snage Hercegovine” Branka Radmilović u sukobo interesa jer je na prošloj glasala za svoje imenovanje na mjesto direktora Centra za socijalni rad, a na ovoj za budžet.

(BN)