U okviru seminara „Kulturo-istorijsko nasljeđe istočne Hercegovine“ koji je juče u bilećkom Domu kulture „Jevto Dedijer“ organizovalo Udruženje Kulturni centar Bileće bilo je riječi o životu i djelu istaknutog revolucionara „Mlade Bosne“ Vladimira Gaćinonovića, o čemu su nakon projekcije filma govorli direktor Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“ Irena Dunđer i književnik Šćepan Aleksić.

Učesnici seminara prvo su imali priliku da pogledaju kratkometražni film u kome istaknute ličnosti javnog i kulturnog života i crkve govore o mladom revolucionaru koji potiče iz bilećkog kraja. Potom je direktorka Narodne biblioteke Irena Dunđer detaljnije govorila o životnim stazama i revolucionarnom djelu Vladimira Gaćinovića, dok je književnik Šćepan Aleksić podsjetio na istorijska kretanja i prilike u Bileći i šire za vrijeme austrougarske okupacije, što su učesnici seminara sa izuzetnom pažnjom ispratili.

Predsjednik Udruženja Kulturni centar Nebojša Rogan naglasio je značaj realizacije programa seminara koji se održava na području Istočne Hercegovine.

(HP)