Zasjedanje bilećkog Parlamenta ni danas se nije razlikovalo od dosadašnjih – sjednicu je, uz galamu i uvrede, prekinuo prvi čovjek opštine. Opozicija se, na početku, obrušila na Miljana Aleksića jer su neki skupštinski materijali odbornicima stigli tek juče, pa je to, uz ranije probleme, dodatno naljutilo njegove protivnike.

Ljut je bio i načelnik koji je stao za govornicu, poručio je da je njegova zadnja, i prekinuo skupštinu.

„Nisam dozvolio nikakvu prepirku, moja služba je malo zatajila, da bi bilo sve uredno. Mislim nije trebalo ovo uopšte tako, ali su oni izgleda riješili da rade protiv interesa grada,“ rekao je Miljan Aleksić, načelnik Bileće.

„Gospodin Aleksić je shvatio da će ići nova krvična prijava i napokon je krenuo da radi po zakonu, koliko će to trajati ne znamo, ali vidjeli ste da je današnja skupština prekinuta zbog kršenja poslovnika, Dražen Dunđer, odbornik SRS Dr Vojislav Šešelj.

Opoziciji je pogotovo zasmetalo što nisu imali dovoljno vremena da detaljno pročitaju dokument o izvršenju budžeta.

„Ovdje je samo problem što oni nisu bili u stanju da pripreme ovaj dokument. U tom dokumentu vidjećete ima tamo dosta da se priča, tamo je prikazan deficit od 2.300.000 maraka, kaže Dragan Babić, odbornik SRS RS Bileća.

„Mi sredstava imamo, mogu da isplatim plate. Centar za kulturu nije dobio platu i ponovo će čekati šest dana samo eto radi njihovih hirova,“ navodi Aleksić.

Bilećki odbornici u skupštinske klupe bi trebalo da sjednu ponovo u ponedjeljak. A tada će najviše pričati o parama, prije svega onima koje su, tvrdi opozicija, sumnjivo potrošene. Najavljuju da će u kontrolu pozvati sve moguće inspekcije. Napominju da su već podnijeli krivične prijave protiv načelnika i predsjednika skupštine zbog, kako kažu, zloupotrebe službene dužnosti.

(ATV)