Da Bileća ima i onu bolju i ljepšu stranu, pokazali su mladi i vrijedni Bilećani, koji realizuju akciju čišćenja šetališta pored Bilećkog jezera i područja stećaka.

Ovu akciju je podržalo oko 70 mladih volontera, a ona je realizovana u sklopu projekta “Podrška mladima u lokalnim zajedicama”, koju Medjunarodna organizacija za migracije sprovodi u 15 opština u BiH.

Ono što je pozitivno je da ideja potiče od mladih ljudi, koji su uvidjeli koliko su ugrožene prirodne ljepote našeg grada.

“Ovo, nama najljepše jezero na svijetu, se zaista ne uklapa u ovako neurednu okolinu, čemu smo mi sami doprinijeli. Zato ćemo ispraviti svoje greške i dati pozitivan primjer svojim sugradjanima. Uredićemo šetalište i područje oko stećaka, a zatim izgraditi ljetnikovce, zasaditi sadnice, postaviti klupe i kante za smeće…”, poručuju omladinci.

Nadamo se da ovi mladi ljudi neće naići na barijere prilikom realizacije svojih ideja, a ovaj gest je već pokazatelj da je u Bileći na pomolu neka ljepša i vedrija budućnost.

ISTOK