Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je sa saradnicima posjetio Medžlis Islamske vjerske zajednice u Trebinju, kako bi imamu Sadiku efendiji Fazlagiću I imamu Sadmiru efendiji Mustafiću, kao i predstavnicima muslimanskih vjernika, čestitao Bajram.

U dobrom raspoloženju smo razmijenili stavove i mišljenja oko toga šta dalje uraditi, kako bi se još više popravili i unaprijedili međunacionalni odnosi u Trebinju, što će doprinijeti ionako dobrim međuljudskim odnosima i stabilnosti u našem gradu“, kazao je ovom prilikom Petrović.

Efendija Fazlagić je takođe potvrdio da su se vodili razgovori o rješavanju problema  Medžlisa i problemima sa kojim se susreću Bošnjaci.

„Razgovor se vodio u smjeru da ćemo u narednom periodu imati više ovakvih susreta i više razgovora, a na tome polju smo dobili podršku od gradonačelnika i lokalne vlasti“, kazao je efendija Fazlagić.

Bajramskom susretu u Medžlisu su prisustvovali i paroh trebinjski Dražen Tupanjanin i đakon Pavle Ratković, koji su istakli da je ovo prijateljski praznički susret, te da su njihovi susreti uvijek prijateljski i dobronamjerni.

Bajramsko klanjanje u Osman pašinoj džamiji je predvodio muftija mostarski Salem efendija Dedović…

 

(SARANSAK)