Ambasador Slovačke Martin Kačo posjetio je danas Čajniče.

U cjelodnevoj posjeti ambasadora je ugostio načelnik Opštine Čajniče Goran Karadžić koji je istakao zadovoljstvo zbog dolaska jednog ovako važnog gosta, sa visokom diplomatskim statusom.

“Radi se o zvaničnoj posjeti gospodina Martina. Ovim je potvrđen prijateljski odnos Slovačke prema Republici Srpskoj, ali i našem Čajniču. Ja i ovom prilikom moram istaći svu pomoć koju nam je omogućila Ambasada Slovačke, preko svojih fondova i NVO organizacija. Mi im se i ovom prilikom zahvaljujemo što su nam pomogli da saniramo problem vlage u crkvenim objektima, da u Domu zdravlja nabavimo peć za grijanje i stomatološku stolicu, da dječiji vrtić “Bajka” izgleda mnogo bolje, naravno tu je i učešće u izgradnji mosta, koji je olakšao život povratnicima, i još mnogim projektima. Danas mo obišli preliv centrale koji radi gospodin Dobrota. I taj projekat će uskoro biti završen. Takođe imaju u planu izgradnju još tri mini centrale. Što pokazuje da oni žele i da ulažu u našu lokalnu zajednicu.

 Cilj nam je da ubuduće ostvarimo što jače kulturne, sportske, ali i ekonomske odnose i veze, gdje bi naši sportisti i kulturni radnici išli u Slovačku, i da naravno mi ugostimo Slovake.

Velika je čast imati za prijatelja jednog čovjeka ovakve radne etike i želje da pomogne.”, rekao je za Istok načelnik Opštine Čajniče Goran Karadžić.

Ambasador Kačo je obišao dom zdravlja, KUD “Izvor”, dječiji vrtić “Bajka” Hram Uspenja Presvete Bogorodice, te Islamsku zajednicu.

 

Dragan Kovačević

     Istok